Ülkede yaşanan ekonomik yıkım kadar can sıkan durumlar ve politikalar eğitim, adalet, sağlık denirken her alanda ortaya çıkarken en çok dikkat çeken ise yıllar yıllar önce bir "tarım ülkesi" olarak Dünya'nın rol model aldığı Türkiye'de tarıma vurulan darbe olmaya devam ediyor. Gelinen nokta ise "satılık ülke" dedirtti.

AKP’nin tarım politikalarının yarattığı korkunç tabloyu ise Birgün gazetesi çarpıcı içeriği kadar çarpıcı bir başlıkla da gündeme taşıdı. 

Birçok yayın organında manşet olan haberde son veriler eşliğinde "İcradan satılık ülke yarattılar: İpoteksiz toprak yok" denildi.

Günlerdir, aylardır, yıllardır duyulduğu, görüldüğü okunduğu üzere artan ipotekli tarım arazilerinin verisi dehşet verici bir boyuta ulaştı. En son toplam 1 milyon 533 bin tarım arazisi sahibinin arazilerinin bankalara ipotekli olduğu öğrenilirken akıllarada da AKP iktidarının Türkiye'nin kaynaklarını kullanarak yaptığı ve yapmakta olduğu Sudan ile başlayıp Venezula ile süren skandal tarım yatırımları ve anlaşmaları geldi.

Türkçede "Kelime ve Dimne" adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dimne sırasıyla hangi hay Türkçede "Kelime ve Dimne" adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dimne sırasıyla hangi hay

Buğday tarlalarını kim yakıyor? Pek çok şehirde ardı ardına yükselen alevler tonlarca gıdayı küle çevirdi

Bu arada Türkiye'de vatandaş ithal tarım ürünlerinin maliyeti altında ezilirken ve Türkiye'deki çiftçi her gün bir başka yayın platformunda ağlayıp dert anlatmaya çalışırken öncelike Urfa’da 127 milyar metrekare, Konya’da ise 4 milyar metrekare büyüklüğündeki tarım arazisinin bankaya rehin bırakıldığı ve ipotek konulan tarım arazisi sahibinin ise en fazla Konya’da olduğu belirlendi.

Bunula kalmayıp hemen her kentte milyonlarca metrekarelik tarım arazisinin ipotekli olduğu, tarım arazisine bankalar tarafından ipotek konulan yurttaş sayısının 1 milyon 533 bin 579'a çıktığı belirlendi.

Yavuz kılavuz on Twitter:

Üzerinde ipotek bulunan tarım arazilerinin büyüklüğü itibarıyla Urfa, 127 milyar 760 milyon metrekare tarım arazisi ile ilk sırada yer alırken Konya ikinci sırada yer aldı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün (TKGM) verileri, borç batağına saplanan çiftçilerin içler acısı halini ortaya koyarken Türkiye’nin 81 ilinde milyarlarca metrekarelik tarım arazisinin bankalara ipotekli olduğu belirlendi.