Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama neticesinde Sağlık Bakanlığının 17 bin 689 atamasına ilişkin bilgiler aktardı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca personel alımı hazırlıklarının tamam olduğunu ve personel alımı talebinin Cumhu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama neticesinde Sağlık Bakanlığının 17 bin 689 atamasına ilişkin bilgiler aktardı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca personel alımı hazırlıklarının tamam olduğunu ve personel alımı talebinin Cumhurbaşkanlığı onayına gönderildiğini ve gönderilen talep kararının çıkasının ardından kılavuzun açıklanacağını belirtti.



ARALIK'TA 17 BİN 689 PERSONEL ALIMI İÇİN KILAVUZ YAYINLANACAK



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. 17 bin 689 personel alımı ataması ile ilgili ise hazırlıkların tamam olduğunu belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hangi bölüm için kaç personel alınacağını içeren talebin Cumhurbaşkanlığı onayına sunulduğunu ve verilecek kararın ardından personel alımı için kılavuzun yayınlanacağını dile getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aralık ayında yayınlanır diye ümit ettiğini belirtti.



HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAĞI BİLGİSİ VERİLMEDİ

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı sıralı nihai ve yedek aday listesi: Nihai aday listesi ne demek, nasıl bakılır? Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı sıralı nihai ve yedek aday listesi: Nihai aday listesi ne demek, nasıl bakılır?


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 17 BİN 689 personel alımı atamasının yapılacağı ve hangi kadrolara ne kadar alım gerçekleştirileceği bilgisini verdi. Ancak kadrolara ilişkin bilgiler aktarmadı. 



KOCA, ŞEHİR HASTANELERİNE DE DEĞİNDİ



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık için yapılacak personel alımının yanı sıra Şheir hastanelerine de değindi ve şehir hastaneleri için 25 yıllığına kaç para ödeme yapılacağını ve chp'nin bu konu hakkındaki iddialarının sorulması üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinin hızlı olarak inşasının hızlı finans ile mümkün olacağını ve kamu özel işbirliği modeli ile gerçekleştirildiğini belirtti.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastaneleri hususunda deneyime sahip olduklarını ve genel bütçeden karşılanarak kendi imkanları ile yapmayı düşündüklerini açıkladı.