EKPSS 2020 başvuruları ne zaman yapılacak belli oldu. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020'de ne zaman yapılacağı belli oldu.

EKPSS 2020 başvuruları ne zaman yapılacak belli oldu. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020'de ne zaman yapılacağı belli oldu. Peki EKPSS 2020 ne zaman yapılacak? EKPSS 2020 tercihleri ve başvuruları sizlerle.



EKPSS 2020 başvuruları ne zaman yapılacak?



Devlet memuru olmak isteyen engelli vatandaşların heyecanla beklediği ‘’EKPSS 2020 başvuruları ne zaman yapılacak’’ sorusu yanıt buldu. EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS 2020 atama sayısı belirlendi mi? İşte detaylar…



EKPSS Başvuru tarihi belli oldu!



ÖSYM tarafından gerçekleştirilen EKPSS için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sınav takviminin açıklanmasıyla birlikte memur olmak isteyen engelli vatandaşlar da çalışmalarını hızlandırdı. EKPSS başvuru tarihi 24 Ocak 2020 olarak açıklandı. 12 Şubat 2020 tarihine kadar ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden başvurular alınmaya devam edecek. 26 Nisan 2020’de ise EKPSS düzenlenecek.



ÖSYM 2020 sınav takvimine göre EKPSS sonuçlarının 27 Mayıs’ta açıklanacağı belirtildi. Sadece engelli vatandaşların katılabileceği sınav, KPSS ile benzer özellikler taşıyor. Tek fark eğitim düzeylerine göre farklı sınavlara tabi tutulmamaları oluyor. Ortaöğretim, Lisans ve Önlisans mezunu engelli vatandaşların hepsi 2020 EKPSS’ye başvuruda bulunabilir. EKPSS başvurularında sınav ücretinin ödenmiş olması gerekiyor. ÖSYM internet üzerinden de ödeme almaya başladı. ÖSYM’nin sitesindeki e-işlemler bölümündeki ‘’ödemeler’’ sekmesinden kredi kartınızla sınav ücretini yatırabilirsiniz. Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) hariç tüm sınav başvuruları ÖSYM’nin sitesinden gerçekleştirilebiliyor. EKPSS sonuçlarına göre kura yöntemiyle engelli memur atamaları yapılacaktır. ÖSYM 2020 engelli kuraya katılım başvuru tarihlerini de açıkladı.

İŞKUR'da Yayınlandı: Yüksek Maaşlı 40 Yaş Altı Bekçi Aranıyor! İŞKUR'da Yayınlandı: Yüksek Maaşlı 40 Yaş Altı Bekçi Aranıyor!


28 Nisan-12 Mayıs 2020 tarihleri arasında atamasının yapılmasını isteyen engelli kişiler kura başvurusu yapmak zorunda bulunuyor. Kura sonuçları 3-4 Haziran 2020 tarihlerinde açıklanacak. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre memur ataları gerçekleştirilecek. Adaylar, kamu kurumlarının ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen kontenjan sayısına göre atanacak. Henüz, engelli memur atama kontenjan sayıları açıklanmadı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2019 yılı Aralık ayında engelli memur atamasının yapılacağını duyurmuştu. EKPSS 2019/1 tercih kılavuzuna göre atamalar gerçekleştirilecek.