Bir zamanların ekranda fırtına gibi esen Muhteşem Yüzyıl efsanesi yeniden geliyor. Star Tv'nin bir dönem ekranlarda en çok izlenen ve Türk dizi tarihine adını yazdıran, ünü yurt dışına aşan dizi Muhteşem Yüzyıl tüm serileri ile pek çok ünlü oyuncuyu da y

Sakla Beni’de Mete Hayatının Şokunu Yaşadı: Mete, İncila’ya Neler Yapacak? Sakla Beni’de Mete Hayatının Şokunu Yaşadı: Mete, İncila’ya Neler Yapacak?
Bir zamanların ekranda fırtına gibi esen Muhteşem Yüzyıl efsanesi yeniden geliyor. Star Tv'nin bir dönem ekranlarda en çok izlenen ve Türk dizi tarihine adını yazdıran, ünü yurt dışına aşan dizi Muhteşem Yüzyıl tüm serileri ile pek çok ünlü oyuncuyu da yer vermişti.

İlk olarak Meryem Uzerli ve Halit Ergenç ile Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman'ı ardından Beren Saat ve Hülya Avşar ile Muhteşem Yüzyıl Kösem ile Kösem Sultan'ı anlatan Osmanlı dizisi büyük ilgi görmüştü. Dizide pek çok tarihi figür işlenmiş ve neredeyse dizide yer almayan ünlü ünsüz oyuncu kalmamıştı.

Ozan Güven, Pelin Karahan, Taner Ölmez, Nurgül Yeşilçay, Boran Kuzum, Nebahat Çehre gibi aklınıza gelecek pek çok ünlü ünsüz oyuncu Muhteşem Yüzyıl serilerinde boy göstermişti.

Yapım şirketinin Tims Productions senaryosunu Meral Okay'ın yazdığı dizi Muhteşem Yüzyıl, Meral Okay'ın hayatını kaybetmesinin ardından Yılmaz Şahin ile ilerlemişti. Yılmaz Şahin Osmanlı'dan devam etmeye karar verdi.

Senarist Yılmaz Şahin, yeni bir Osmanlı dizisine başlıyor. Yine Tims Productions’ın imzalı olacak yapım bu sefer online platform olan Gain’de yayınlanacak.

Muhteşem Yüzyıl tadında olacak dizinin yeni adı Saygın Ersin’in kitabı "Piri Lezzet" ten uyarlanacak. Dizinin sonbaharda çekilmesi bekleniyor.

PİRİ LEZZET KONUSU NEDİR?

2016 yılında yayınlanan kitap Piri Lezzet,  Osmanlı döneminde yaşayan bir aşçının, gastronomi, aşk ve intikam  olaylarını anlatıyor.

Dizinin isim ve cast çalışmalarına şimdiden başlanırken GAİN'in bu diziye çok güvendiği ortaya çıktı. Henüz kadroya dair net bir açıklama yer alınmazken, magazincilerin gözü oyuncularla başlayacak olan görüşmeler nedeniyle Tims'in kapısında..