Ekranların bir dönemine damga vuran Açelya Akkoyun nereli sorusu cevap arıyor! Açelya Akkoyun Nereli? 1972 yılında Adana’da doğdu. Lise eğitimini Fenerbahçe lisesinde almış olup, sonrasında ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Devlet Konservatu

Ekranların bir dönemine damga vuran Açelya Akkoyun nereli sorusu cevap arıyor!

Açelya Akkoyun Nereli?


1972 yılında Adana’da doğdu. Lise eğitimini Fenerbahçe lisesinde almış olup, sonrasında ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Öğrencilik yıllarında İstanbul Şehir Tiyatrolarında çeşitli oyunlarda rol almıştır. Kırmızı Pabuçlar, Mösyö Butterfly, Theope, Palyaço Prens, Hüner, Yavru Kimin gibi oyunlar rol aldığı bazı oyunlar arasındadır. 1989 yılında ise Zülfü Livaneli’nin klibinde rol alırken, 1994 yılında ilk opera klibinde oynamıştır. Akkoyun aynı dönemde dönemin ünlü TV dizilerinde rol almaya başladı. 1992 yılında Son Söz Sevginin dizisi, 1993 yılında Çakalların izinde sonrasında ise Sessizlik ve Mirasyedi gibi yapımlarda oyunculuk anlamında kendini kanıtlamaya devam etmiştir. Bu dönemde aynı zamanda 1995 yılında 4X4 yarışmasının sunuculuğunu üstlendi. 1998 yılında Adana Film festivalini sunan ünlü oyuncu, 2000 yılında Antalya Film Festivalini, 2002 yılında ise Çocuktan Al Haberi adlı yarışmayı sunmuştur. 1998 yılında sinema sanatçısı olan Civan Canova evlenirken bu evlilik 2004 yılına kadar sürdü.

Açelya Akkoyun Kaç Yaşında?


Açelya Akkoyun 31 Aralık 1972 tarihinde doğmuş olup 49 yaşındadır. 2021 yılının aralık ayında ise 50.yaşına girecektir. Ancak güncel olarak oyuncunun şu anda 49 yaşında olduğunu belirtmekte fayda var.

Açelya Akkoyun Dizileri


Açelya Akkoyun ilk olarak 1992 yılında başlayan Mahallenin Muhtarları adlı dizide rol almıştır. Nursan Esenboğa’nın yönetmenliğini üstlendiği yapım 1992 ile 1997 yılları arasında ekranlara geldi. Akkoyun dizide yardımcı karakter olarak rol almıştır. Ekranlara hızlı bir şekilde giriş yapan bu oyuncu bu yapımın sonrasında geniş bir kitle tarafından tanınmayı başardı. Özellikle bu dönemde dizinin de etkisiyle pek çok farklı reklam filmi ve filmde rol almayı başarmıştır. Mahallenin Muhtarları kariyerinin en parlak işlerinden biri olarak kabul edilir. Sonrasında ise doksanlı yıllarda aynı şekilde bunu sürdürmeye devam edecektir. Aynı yıl Son Söz Sevginin ve Çakalların İzinde gibi dizilerde küçük rollerde oynadı. Dram türündeki bu yapımlar dönemin kısa soluklu işlerinden biri haline gelmişti. 1994 yılında ise Suçlu Kim dizisinde yardımcı karakter olarak rol almıştır. Bu projesi ise öncekilere nazaran uzun soluklu olmayı başaramamıştır. 1996 yılında Mirasyediler kadrosuna dahil olan oyuncu bu dizide ise Belgin Çelik karakterine hayat verdi.

Akkoyun özellikle 90’lı yıllarda rol aldığı dizi ve filmlerle adından sıklıkla söz ettirmeye devam etmiştir. 1997 yılında Hayvanlara Dokunduk, yine aynı yıl büyük ses getiren projelerinden biri olan Böyle mi Olacaktı dizilerinde rol aldı. Onun yediden yetmişe tanınmasına neden olan projelerden biri de Böyle mi Olacaktı dizisi olmuştu. 1997 yılında ekranlara gelen bu dizinin yapımcılığını Türker İnanoğlu üstlenmiştir. Dizide birbirine kalpten bağlı olan çocukluk arkadaşlarının başına gelen olaylarla mücadelesi anlatılıyor. Her biri farklı hayatlara sahip olan bu üç arkadaşın huzurlu giden hayatlarında bir dönem fırtınalar eksik olmayacaktır. Açelya Akkoyun dizileri arasında 2000’li yıllardan sonra da pek çok proje bulunuyor.

2002 yılında Suzan karakteriyle Ekmek Teknesi, 2002 yılında İki Arada, 2003’te Sınırlı Aşk, 2004’te Saçsaça Başbaşa, 2005’te Aşk Her Yaşta, 2006’da Hasret, 2007 yılında Evimin Erkeği, 2013 yılında Evlilik Okulu, 2016 ylında Girdap ve günümüzde ise Keşke Hiç Büyümeseydik adlı yapımda rol almıştır. Ünlü oyuncunun ilerleyen dönemlerde farklı yapımlarda da rol alacağı tahmin ediliyor.