Türkiye'nin ilk erkek güzeli seçilen ünlü model Karahan Çantay hayatını kaybetti. Mr Turkey 1995'te ilk erkek güzeli seçilen ve ülkemizde oldukça geniş bir kesim tarafından tanınan Karahan Çantay trafik kazası geçirdi.

Türkiye'nin ilk erkek güzeli seçilen ünlü model Karahan Çantay hayatını kaybetti. Mr Turkey 1995'te ilk erkek güzeli seçilen ve ülkemizde oldukça geniş bir kesim tarafından tanınan Karahan Çantay trafik kazası geçirdi. 90'lı yılların en ünlü ve aranan modellerinden olan Karahan Çantay, yurt dışında trafik kazası geçirdi. Türkiye'den yurt dışına taşınan ve uzun yıllardır Meksika'da öğretmenlik yaparak yaşayan Karahan Çantay, Meksika'da geçirdiği trafik kazasında öldü. Meksika'da matematik öğretmenliği yaparak hayatına devam eden ünlü model Karahan Çantay'ın 2 gün önce hayatını kaybettiği ve cenazesinin morgda beklediği haberi geldi. Peki, Karahan Çantay kimdir? Kaç yaşında?



1995 yılında ülkemizde düzenen Mr Turkey adlı güzellik yarışmasına katılan Karahan Çantay, birinci olmuştu. Türkiye'nin ilk erkek güzeli olan Karahan Çantay, 90'lı yılların en çok aranan ve talep gören modeliydi. Bir süre önce Türkiye'deki hayatından sıkılmış ve tüm düzenini bırakarak yurt dışına yerleşmişti. Modellik hayatını bırakıp Meksika'da yaşamaya başlayan Karahan Çantay, Meksika'da matematik öğretmenliği yapıyordu. Adı bir dönem ünlü şarkıcı Sibel Can ile aşk dedikodularına karışan ünlü model Karahan Çantay, motor kazası geçirdi. Meksika'da geçirdiği motor kazasında genç sanatçı Karahan Çantay hayatını kaybetti. Karahan Çantay'ın cenazesini yakınları almaya gitmedi. 2 gündür hastanenin morgunda bekleyen Karahan Çantay'ın cenazesi henüz toprağa verilmedi. Ünlü model Karahan Çantay'ın ölüm haberini ünlü yapımcı Erol Köse, Instagram hesabından duyurdu. Peki, yurt dışına gidip matematik öğretmenliğine başlayan ve geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü model Karahan Çantay kimdir? Karahan Çantay kimdir?

Karahan Çantay Kimdir?

Karahan Çantay, Türkiye'nin ilk erkek güzeli seçilmiştir. Yakışıklılığı, kusursuz fiziği ve sempatik tavırlarıyla 90'lı yılların aranan mankenlerinden olmayı başarmıştır. Karahan Çantay'ın Sibel Can ile adı aşk dedikodularına karışmıştır. Katıldığı güzellik yarışmasının final gecesinde Sibel Can ile tanışan Karahan Çantay daha sonrasında ünlü şarkıcının klibinde de oynamıştır. Hatta o dönem Sibel Can evli olduğu Hakan Ural ile sorunlar yaşamıştır. Sibel Can o zamanlar eski eşi Hakan Ural ile evliydi. Sibel Can ve ünlü model Karahan Çantay arasındaki yakınlık, Sibel Can'ın evliliğini bozdu iddiaları da gündeme gelmişti. Hakan Ural ile Sibel Can'ın boşanma sebebi olarak Karahan Çantay gösterilmişti. Peki, Karahan Çantay kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir bir bakalım.

Karahan Çantay, 21 Aralık 1973 yılında Ankara'da doğmuştur. 48 yaşındaki Karahan Çantay, Balıkesir'de büyümüştür. Ankaralı Karahan Çantay, liseye kadar olan eğitim hayatını Balıkesir'de tamamlamıştır. Karahan Çantay üniversite için Ankara'ya gitmiştir. Karahan Çağatay, ODTÜ Matematik Bölümü'nü kazanmıştır. ODTÜ Matematik Bölümü'ne derece ile giren Karahan Çağatay, son sınıfa kadar okumuştur. Son sınıfta modelliğe başlamış ve sonrasında 2000 yılında okuldan atılmıştır.



Okul ve eğitim hayatı biten Karahan Çağatay, modellik için İstanbul'a yerleşmiştir. 1995 yılında düzenlenen Mr Turkey yarışmasına katılmış ve birinci olmuştur. Mr Turkey'de birinci olan Karahan Çağatay,sonrasında Mr World'e katılarak ülkemizi temsil etmiştir. Karahan Çağatay, Mr World yarışmasında üçüncü olarak ülkemize derece getirmiştir. Modellik ve mankenlik alanında oldukça iyi işler yapan ve başarıdan başarıya koşan Karahan Çağatay, 1999 yılında uyuşturucu suçundan suçlandı. Uyuşturucu bulundurmak ve nakletmek suçundan yargılanan Karahan Çağatay, Londra'ya taşındı. Londra'ya taşınan Karahan Çağatay'ın o sıralar Sibel Can ile aşk yaşadığı iddia edildi. Hakkında çıkan uyuşturucu iddialarından sonra ortadan kaybolan Karahan Çağatay, uzun bir süredir Meksika'da matematik öğretmenliği yapıyordu.



Ünlü model Karahan Çağatay pek çok dizi, film ve klipte yer almıştır. Karahan Çağatay, Bülent Ersoy'un 'Ben Seni Ellerin Olsun Diye Mi Sevdim' adlı şarkısının klibinde oynamıştır. Karahan Çağatay'ın boyu 185 metredir. Karahan Çağatay evli değildir ve evlenmemiştir. Ayrıca Karahan Çağatay'ın çocuğu yoktur.

Karahan Çağatay Oynadığı Filmler

1995 - Gizli Aşk

1997 - Böyle mi Olacaktı

1997 - Altın Vuruş

1998 - Sibel

2000 - Kumkapı Olayı-Üzgünüm

2000 - Zehirli Çiçek