Yapımını NTC Medya'nın üstlendiği; yönetmen koltuğunda Veli Çelik’in oturduğu Akıncı dizisinin kadrosunda; Şükrü Özyıldız, Büşra Develi, Tolga Tekin, Yıldıray Şahinler ve Didem İnselel gibi isimler yer alıyor. Bu hafta 3.

Yapımını NTC Medya'nın üstlendiği; yönetmen koltuğunda Veli Çelik’in oturduğu Akıncı dizisinin kadrosunda; Şükrü Özyıldız, Büşra Develi, Tolga Tekin, Yıldıray Şahinler ve Didem İnselel gibi isimler yer alıyor. Bu hafta 3. bölümüyle ekranlara gelen Akıncı dizisinin reytingleri pek de parlak gitmiyor. Gerek cuma reyting rekabetinin yüksek olması gerek Akıncı'nın yeterince ses getirememesi 2. sezonun olmayacağını göstergesi gibi duruyor.

Öte yandan diziyi eleştirenlerin yanında seven birçok izleyici de oldu. Özellikle dizideki Akıncı karakterinin Superman ve Örümcek Adam gibi kült kahramanlara benzetildi. Bu durum eleştirilerin artmasına da neden oldu. Peki Akıncı final mi yapacak?


Akıncı dizisi bitecek mi?


ATV'de yeni başlayan Akıncı dizisi bir kitle tarafından izlense de birkaç ay sonra bitebilir. Çünkü Akıncı'nın reytingleri şimdilik beklentinin altında seyrediyor. Tabi reytinglerin yükselip yükselmeyeceği önümüzdeki bölümlerde belli olacak.

Ancak reytingler yükselir ve dizideki akış değişirse tabii aksiyon da artarsa Akıncı ekranlara gelmeye devam edecektir. Dizi için gerekli hamleler hem kanal hem de yapımcı tarafından yapılır yine de başarı sağlanamazsa Akıncı en geç 10. bölümde final yaparak ekranlara veda edecektir.

Akıncı dizisi konusu itibariyle oldukça tuhaf bulundu. Akıncı karakterinin aşırı gizemli olması ise bunun en büyük sebebi oldu. Ancak bu gizem biraz ortadan kalkarsa durum değişebilir.

Özetle Akıncı dizisinin final yapıp yapmayacağı konusunda bir şey söylemek için erken. Dizinin devam edip etmeyeceğini hep birlikte izleyip göreceğiz.

Akıncı dizisinin konusu nedir? Ne anlatıyor


Fatih yakışıklı ve dürüst olan idealist bir Tarih öğretmenidir. Üniversiteden mezun olduğu gün, karşısına babasının görev arkadaşı olduğunu söyleyen Orhan çıkmış ve Fatih'e hiç bilmediği aile tarihiyle ilgili gerçekleri açıklamıştır; Fatih'in babası Osmanlı soyundan gelen bir 'Akıncı Beyi'dir ve bir suikast girişimi sonucunda şehit edilmiştir. Yüzyıllardır süre gelen bu kutsal görevi artık Fatih sürdürecektir. Fatih, yıllar içinde Orhan'ın yardımıyla eğitilir ve ülkesine karşı tehdit oluşturan her türlü suç örgütüne karşı savaş açar. Gündüzleri sıra dışı bir eğitim anlayışıyla tarih öğretmenliği yaparken, geceleri taktığı maskeyle gerçek kimliğini gizleyerek Akıncı görevini üstlenir. Yaptığı operasyonlarla, günden güne bir halk kahramanına dönüşür.

Akıncı'nın operasyonlarından büyük zarar gören karanlık güçler, onun ortadan kaldırılması için harekete geçerler. Bu sırada emniyet güçleri de büyük bir halk desteğine sahip olan ve tek başına adaleti sağlamaya çalışan Akıncı'nın peşindedir. Nergis, yıllardır Akıncı'nın gerçek kimliğini ortaya çıkarmaya çalışan başarılı bir gazetecidir. Akıncı; bir görevde karşısına çıkan Nergis'in hayatını kurtarır. Nergis'in kiraladığı evin, Fatih'in ailesine ait olduğu anlaşılınca, ikilinin yolları tekrar kesişir. Akıncı'nın peşinde olan özel harekât polisi komiser Cüneyt de yıllar önce Nergis'e âşık olmuş ancak aşkına karşılık bulamamıştır. Bu süreçte, Nergis'le gitgide yakınlaşan Fatih'in bilmediği bir şey vardır; ülke çapındaki tüm bu kötülüklerin sorumlularından biri de Nergis'in babası Cevdet'tir. Tüm bunlar yaşanırken Akıncı, bir yandan ülkesini korumaya çalışacak, bir yandan babasının intikamı için mücadele edecek, bir yandan da imkânsız bir aşka yelken açacaktır.